شهردار یکی از نواحی دارای بافت فرسوده قابل توجه در پایتخت می‌گوید درخواست شهروندان در ۱۰ ماه گذشته برای اخذ مجوز تخریب و نوسازی بافت فرسوده افزایش پیدا کرده است.

بافت فرسوده

مصطفی دینی شهردار ناحیه ۲ منطقه ۹ تهران در گفتگو با همشهری آنلاین در باره وضعیت این ناحیه گفت: ناحیه ۲ منطقه ۹ شهرداری تهران از شمال به خیابان شهید نوری نیارکی و بزرگراه فتح، از شرق به خیابان‌های سادات و امامزاده عبدالله، از جنوب به ۴۵ متری زرند و بزرگراه فتح و از غرب به مسیل کن محدود می‌شود که شامل ۵ محله امامزاده عبداله، مهرآباد جنوبی، شمشیری، سرآسیاب مهرآباد و محله صنعتی فتح می‌شود و در مجموع دارای بافت فرسوده قابل توجهی بوده و نیازمند برنامه‌ریزی ویژه برای نوسازی است.

وی با بیان اینکه محله امام‌زاده عبدالله دارای بیشترین بافت فرسوده در ناحیه ۲ منطقه ۹ تهران است، درباره وضعیت ساماندهی بافت فرسوده این محله، گفت: محله امام‌زاده عبدالله با حدود ۵۱۴ هزار مترمربع مساحت از شمال به ضلع شمال میدان هرمزان، از جنوب به سه راه آذری، از شرق به خیابان هرمزان و از غرب به خیابان قزوین ختم می‌شود که بافت فرسوده موجود در محله بیش از ۳۰۰ هزار مترمربع است که مقایسه با شاخص‌های سطح شهر تهران حکایت از فرسودگی بافت مسکونی محله دارد.

شهردار ناحیه ۲ منطقه ۹ تهران از ریزدانگی، ناپایدار بودن و معابر باریک و غیرقابل نفوذ به عنوان ویژگی‌های بافت فرسوده در این ناحیه نام برد و گفت: با بسته‌های تشویقی شهرداری تهران جهت نوسازی در بافت‌های فرسوده و اعطای تراکم مازاد، ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده بیشتر شد. سازندگانی که بافت‌های فرسوده را انتخاب می‌کنند، جهت تخریب و نوسازی هیچ گونه عوارضی پرداخت نمی‌کنند.

دینی افزود: تدبیر دوره جدید مدیریت شهری هم این بود که امضاهای طلایی را کاهش داد و صدور پروانه‌های ساخت‌وساز را سیستمی کرد. با سیستمی شدن صدور پروانه، دست افراد برای اعمال سلیقه بسته شد و دیگر جلوی تراکم‌های مازاد برای ساخت در محدوده‌هایی از شهر که مطلوبیت بیشتری برای ساخت‌وساز دارند، گرفته شد. به این ترتیب از حاشیه سود سازنده‌ها برای ساخت‌وساز در محله‌های با مطلوبیت بیشتر، کاسته شد. به این جهت اقبال سازنده‌ها به ساخت در بافت فرسوده بیشتر شد. واقعیت این است که سازنده‌ها دنبال تراکم مازاد هستند و زمانی که با تدبیر شهرداری تهران بحث تراکم مازاد در محله‌های با مطلوبیت و حاشیه سود بالا منتفی شده و دیگر هیچ راهی برای گرفتن تراکم مازاد به جز ساخت در بافت فرسوده وجود ندارد، میل سازنده‌ها به سمت بافت‌های فرسوده، بیشتر شده است.

شهردار ناحیه ۲ منطقه ۹ تهران خاطرنشان کرد: از زمانی که در دوره جدید مدیریت شهری، فرآیند صدور سیستمی پروانه ساختمانی اجرا شد، هر چند درآمد شهرداری کاهش پیدا کرد اما تعداد مجوزهای صادر شده برای نوسازی در بافت فرسوده در ۱۰ ماه گذشته افزایش پیدا کرد.

کد خبر 534335
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha